עיצוב ארונות אמבט ומטבח
עיצוב ארונות ולמטבח זו פעולה שמצריכה מחשבה רבה, שכן אלו חדרים שנוהגים להוציא משיווי משקל חלק נכבד מהתכולה הביתית, אם היא לא מתאימה לאחסון בהם. במילים אחרות, יש מעט תכולה שמתאימה לאחסון שם, וצריך ללמוד לזהות אותה על מנת שיהיה לכם מוצר עמיד, חסין למים, לחות ושינויי טמפרטורה: מוצר שפשוט יחזיק מעמד למשך עשרות שנים ללא ריקבון. מעבר לנושא העמידות, ישנו גם נושא העיצוב והדקורציה שצריך להתאים עד בלי די לעיצוב העכשווי של המטבח או חדר האמבט.
בחירת ארונות עמידים לחדרי האמבט והמטבח
ארונות עמידים יכולים להיות ארונות מעץ מלא, העשויים איפאה, קומרו, טיק, סקויה, מהגוני, וכד'. מנגד, ניתן לרכוש ארון מסיביות עץ, אבל רק אם מדובר ב- MDF, סיבית חזקה במיוחד המצופה פורמייקה, ועל כן יכולה לשהות במקלחות ומטבחים בלי לצבור ריקבון גם אם סילון מים הותז לעברה. עמידות ניתן למצוא גם בארונות האלומיניום והנירוסטה, שהן מתכות יחידות מסוגן שפשוט אינן מחלידות: הן יכולות להישאר יציבות לאורך זמן, ואפילו להיראות כמו חדשות, ממש כביום הקנייה הראשון שלכם.
בחירת ארונות מעוצבים בהתאם לתוואי החדר
בחירת עיצוב ארונות אמבט ומטבח היא בהחלט משימה למקצוענים, אבל ניתן לפתוח לכם צוהר אליה. ראשית כל, חשוב לדעת ולהבין שמדובר בארונות שניתן או לרכוש אותם כשהם בצבע הדומיננטי של החדר, או לרכוש את הצבע הנגדי ועל ידי כך להגשים עיצוב חריף אך יפה. כאשר מדובר בצבעים כמו כחול או אדום, המהלך האחרון לא מומלץ, ואז הארון צריך להיות דומה בגוון שלו ליתר תכולת החדר. לעומת זאת, כאשר מדובר בצבעים מוחלטים כמו חדר הייטקי לבן או חדר עם קירות שחורים, רצוי מאד שהארון יהיה בצבע הנגדי (שחור או לבן) ליצירת ניגוד עיצובי. מנגד, אם מדובר בחדר עץ או חדר העשוי מסיביות, רכישת ארון לבן תהיה גם כן מתאימה מטעמים אלו. רכישת ארון שחור תהיה פחות מתאימה אם כי אפשרית אם מדובר בחום בהיר, אז משמש החום בתפקיד הצבע הבהיר בחדר, והשחור – כצבע כהה מנוגד.
יש לבחור צורה וצבע גם לפרזול הארונות (תפסני הארון התחתונים וידיות הפתיחה), וגם כאן ניתן ללכת באותו מתווה: או לרכוש פרזול מהצבע של גוף הארון, או לרכוש פרזול המנוגד לו על מנת שתוכלו לזהות אותו באופן ברור וגם להגשים עיצוב בוטיק בתוך הארון, ולא רק ביחס שבין הארון ליתר תכולת החדר.